La Cursa Mercabarna, la festa de l’esport i l’alimentació saludable de Barcelona

El diumenge 2 d’octubre, més de 4.000 persones –unes 1.000 més que l’any passat-, entre corredors i els seus familiars i amics han omplert Mercabarna, que ha tornat a obrir aquest gran mercat als ciutadans, en una diada que vol convertir-se en la festa de la l’alimentació saludable i l’esport de Barcelona. Alguns eren treballadors de les 700 empreses d’aquest gran mercat, altres eren compradors detallistes, però molts eren ciutadans que visitaven Mercabarna per primer cop i que s’han sorprès amb la seva grandària, passejant pels mercats centrals i prenent part en les activitats relacionades amb els aliments frescos i saludables i l’esport.

La Cursa: Els corredors travessen els mercats centrals de fruites i peix

La Cursa ha començat a les 11h amb 2.000 corredors (és el topall per poder passar per dins dels mercats centrals) i dos recorreguts, de 5 o 10 Km, que han travessat els Mercats Centrals de Fruites i Hortalisses, el del Peix i altres instal·lacions d’aquesta gran ciutat alimentària. Tot i ser diumenge, hi havia parades obertes per donar una idea de com són els punts de venda d’un mercat a l’engròs.

Tallers alimentaris i activitats esportives per a tota la família

Els familiars i amics dels participants a la Cursa han pogut gaudir de 30 tallers alimentaris i activitats esportives per a grans i petits, que han servit per promoure l’alimentació saludable i l’esport.

Un dinar solidari de mercat: Sardinada i botifarrada popular

Per a l’esmorzar de la Cursa, una gran sardinada i botifarrada familiar, se n’han cuit 15.000 sardines i 3.000 botifarres. Els 3.000 € recollits entre aquest esmorzar popular (els qui no participaven a la Cursa pagaven 3€), i les donacions voluntàries dels inscrits, es lliuraran a la Creu Roja per a la seva campanya ‘Donem-li la volta al plat’ de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, amb què lluiten per una alimentació infantil equilibrada i saludable.

Una bossa del corredor amb 15.000 kg d’aliments frescos

En acabar la cursa, els corredors han anat a buscar la bossa del corredor, plena d’aliments frescos, donats per les empreses de Mercabarna. Per omplir les 2.000 bosses s’han necessitat 15.000 kg de fruites i hortalisses i carn.

Els guanyadors de la Cursa

Els guanyadors de la cursa de 10K han estat Juan Manuel Álvarez, en la categoria masculina i Eva Pupim, en la femenina i els de la de 5K han estat Benito Ojeda i Miriam Ortiz.